SNEŽNI PIKNIK 2005 

 26.12.2005

Fotoreportaža

 

 

 

 

Na pobudo nekaterih članov smo se odpravili v naravo proslaviti praznik samostojnosti in enotnosti. Ker se ob takih priložnosti spodobi pripravit piknik se nismo pustili zmesti vremenu in smo se pripravili za snežni piknik. Zbor udeležencev je bil ob 9h pred Rutarjem, od koder se nas je 14 vozil odpravilo na parcelo enega od radodarnih članov. Zasedba je bila zanimiva – Range Rover 2x, DEF 90 3x, DEF 110 4x, Discovery 2x, Series III 1x in gosta z Nissan Navaro in G wagnom.  

Do parcele je vodila zelo zanimiva pot, ki je vsem udeležencem pognala kri po žilah. Kot da že rahlo pomrznjeno blato ni bilo dovolj so se pod našimi beštijami lomile 10 cm debele ledene plošče na lužah in povzročale veliko problemov. Najprej se je v svojem predsaharskim treningu vožnje Defenderja zakopal Miha, ki ga je požrtvovalno rešil z gurtno Branko z G wagnom. Ker luža ne sme ostati nepremagana je volan prevzel Igor in se spektakularno prebil čez globoko mešanico ledu in blata na drugo stran. Branko si ni pustil reči dvakrat in je poskušal po vrhu kolesnic vendar je zdrsnil v kolesnice in nasedel z trebuhom. Cvetotov poskus reševanja se je končal ponesrečeno z obemi zakopanimi avtomobili. Cvetota je z gurtno rešil Uroš, Braneta pa z vinčem Anže. Za nagrado sta se po obvozu le oba prebila mimo blatne pasti in lahko smo napredovali naprej. Na naslednji dogodek ni bilo potrebno dolgo čakati – Samo je prebil gumo in lahko smo občudovali Pit stop v blatu in snegu. Na žalost je na koncu poslušnost odpovedal Hi-Jack in zopet je bilo potrebno kar nekaj glav da smo rešili situacijo.

Vmes je Uroš že odšibal naprej prižgati žar. Ko smo se končno zbrali na piknik-placu smo vsi prispevali k usklajenemu pečenju na dveh žarih ter kuhanju punča in kuhanega vina. Navkljub ne preveč prijaznemu vremenu in pomanjkanju pravega snega je bil piknik izvrsten, hrana odlična, pijača pa vroča ali hladna.

Po koncu smo se odločili obiskati še kolega za sosednjim hribom in se podali novim problemom naproti. Tokrat jih je bil na svojem krstnem izletu deležen Miha, ki mu je uspel redek podvig. Na isti skali je prerezal obe levi gumi na svojem Discotu ! Z združenimi močmi smo zamenjali gume (eno rezervo je prispeval Range Rover, zrak za njo pa ARB locker kompresor v Tomb Reiderju) in Miha se je potem odločil iti po najkrajši poti proti domu. Ostali smo še nekaj časa iskali kolegov vikend, kar se je izkazalo kot velik problem zato smo se počasi vsi pobrali proti domu.

Piknik je bil zelo prijeten in dokaz da landroverašev ne ustavi prav nič.

Evo fotke. če ne verjamete!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besedilo, foto: MarjanV8, IgorTd5

Glasbena podlaga: Tony Rice Unit - Manzanita mp3 (se kar nekaj časa downloada, ker jo je cca. 3,5 Mb)