LAND ROVER  PIKNIK

(By Avtocenter Šerbinek, MARIBOR) 

22.10.2005

Fotoreportaža

 

 

 

 

 

Ker se že dolgo časa nisva vozila po terenu, sva se odločila, da se odpeljeva v Maribor na jesenski Landrover piknik, ki ga je organizirala Avtohiša Šerbinek iz Maribora. Zbor je bil ob 9.00 na motokros progi v Orehovi vasi, to je nekaj kilometrov pred Mariborom. Ker začetka nisva hotela zamuditi, sva odrinila iz Ljubljane ob 7.30!

V Maribor sva prišla v cca 1uri in 15 min. Ker sva imela nekaj problemov z navigacijo, sva na motokros progo prišla šele ob 9.20. Kjub temu nisva zamudila nič! Sledila je prijava in kratek ogled proge! Seveda so bili na voljo tudi avtomobili, s katerimi si se lahko peljal  ali jih celo vozil! Ob najinem prihodu, je bilo približno 30-40 navdušencev, ki pa so bolj skeptično gledali avtomobile in prestrašeni progo, zato ni bilo nekega blaznega zanimaja za vožnjo po progi.

Strah in skepsa se je razblinila v približno pol ure in že se je naredila vrsta, saj se je vsak želel peljati oziroma voziti. Ker je bila vrsta dolga sva se odločila, da narediva par krogov z našim defom!

 

Ocena motokros proge: Proga je podobna progi v Rakeku, morda so ponekod nakloni večji, zato je bolje voziti v reduktorju, drugače je zahtevnost podobna, le hitrosti so nekoliko manjše! Bi se pa zadeva spremenila, če bi bil teren bolj razmočen!

 

Ko sva opravila vsak približno 6 krogov je proga postala ne zanimva, saj sva povadila vse kar se je pač dalo J! Zato sva poligon zapustila in opazovla kako vozijo ostali! Nekateri počasi pravilno, spet drugi malce hitreje! Nekateri so bili pa z RR zelo hitri! RR je prestal skok cca 1,5 metra v višino in ene 4 m v dolžino z pristankom direktno na kucelj! Še sreča da je kot sovoznik letečega RR-ja posredoval g. Šerbinek, saj bi se lahko kmalu zgodila  »kotalka« !!! Okoli 13 ure je bila malica, ki je bila zastojn. Lepo so naju postregli s toplim golažom in pijačo! Po kosilu pa sva se začela »grebsti« za testna vozila! In sicer:

 

Peljala sva se v RangeRover Vouge Td6 in ugotovila, da je avtombil fenomenalen! Ne da se opisati z besedami, je treba preizkusiti! Zadeva je tiha in udobna ..... kot bi se peljal po avtocesti!

Sledila je vožnja trivratnega Freelanderja Td4! Oba sva bila zelo pozitvino presenečena nad »avtomobilčkom«! Avto je za zelo mehek, predvsem mislim tukaj na stopalke! Občutek pa tak, kot bi opravljal z mestnim avtombilom tipa clio, polo!

Za konec je sledila še vožnja v Discovery 3 TdV6 HSE automatic! Avto je še tišji od RR. Avtomatika deluje lepo in sploh se ne čuti kdaj prestavlja! Je pa razlika med RR in discoveryjem 3, čeprav je na videz morda ni opaziti,  vseeno kar velika. V RR se je še lepše, mehkejše in bolj prestižno peljati po terenu!

No med testno floto je bil seveda tudi Defender za katerega pa ni bilo nekega blaznega zanimanja, pa tudi roko na srce, teren je bil tak, da ni prišel ravno najbolje do izraza!

 Na koncu sva ugotovila, da je Defender vseeno zakon za teren, saj ne moreš z ničemer zapeti in nič ne more odpasti!:) Vseen pa se RR-ja ne bi branil. ;) Obiskovalci pa so na koncu komentirali vozila v smilsu: Ka si ti ja malo nor ?!?, Ka si ti f....?!? Ki ti tou gre!!!!!

Če sodim po obiskovlacih, ki so bili nad LR-ji navdušeni, lahko rečem, da je bil je piknik super reklama! Sam pa menim, da je izpadel zelo dobro! Če je kaj padlo preč je pač padlo, je pa res, da je odletela le ena plastika, ki po mojem mnenju nima kakšnega bistvenega pomena, razen estetskega!

 

 

Tekst: Aljaž

Foto: Aljaž in Matevž

Glasbena podlaga: Radio Ga Ga, Queen