Srečanje 4 x 4 x 3kraji

(Šmarje  & Primorska) 

20.05.2006

Fotoreportaža

 

 

 

 

 

Za pravo spomladansko presenečenje so poskrbeli zagnani kolegi iz OR 3kraji, ki so 20. maja 2006  nanapovedano in spontano organizirali pravo 4x4 srečanje na slovenski obali. Glede na hitrost organizacije se nas je v soboto zjutraj odpravilo iz Dolgega mostu 7 vozil. 5  Defenderjev v različnih konfiguracijah, Disco V8 in pa moj RR V8.

Na poti proti morju smo se odločili poiskati kakšen zanimiv piknik prostorček za kakšen drug izlet in se kmalu znašli na zanimivih cestah Notranjske, ki smo jih z več ali manj težavami tudi zmogli. Najbolj je nastradal Zdravc, ki je v globoki blatni kotanji izgubil tablico in pa razbil obe sprednji luči.

Začetek road booka

Ob 10.30 smo se le prebili do štarta Roadbooka, kjer so nas toplo sprejeli Miran, Valter in njuna ekipa. Popili smo kavico, pojedli rogljiček, vplačali štartnino (s konzumacijo za kosilo), dobili roadbook v roke in odšli raziskovat manj znano Primorsko. Ker smo dobro organizirani smo roadbook potisnili v roke Cirilu in Toniju in se jima prilepili na zadek. 

Anakonda

Kmalu smo zavili iz asfalta in se zakopali v zaraščene in opuščene primorske poljske poti. Zaraščenost je bila včasih že prav “boleča” a smo jo stoično prenašali po principu “saj itak ne morem nazaj”. Ker je bil suh in sončen dan smo z vožnjo močno dvigali prah, tako da smo z tem “razveseljevali” predvsem kolesarje, ki so si omislili prijeten izlet po odmaknjenih cestah. Vmes smo prehitevali ali pa bili prehitevani s strani podobno organiziranih skupin drugih klubov in se čedalje bolj čudili zahtevnosti poti, ki so se nam ponujale. Na dveh-treh odsekih je bila zahtevnost precejšnja (1-2.reduktor – 5-10 minut !!) vendar zaradi suhih razmer ni bilo resnejših problemov. Kako bi zgledalo po dežju pa je verjetno za preveriti v jeseni ?? Tako smo se zadaj vozeči predvsem spopadali z prahom in pa dogotrajnim rukanjem na opustelih stazah.

Zdravc v nagibu!

Po skoraj 3 urah cimanja in rukanja in dveh pavzah smo se le prebili do cilja, ki je bil na nam dobro znanem poligonu 3kraji. Pred tem sta Ciril&Toni ugotovila da jima je spustila guma in sta jo po hitri akciji zaflikala pri klubskem vulkanizerju. Na poligonu nas je pričakal prijeten šank, pripravljena proga za soft in malo hujši hard.

 Def s popravljeno obutvijo

Na poligonu smo se podprli s primorsko mineštro, lignji, odojkom, rebrci in pleskavicami. Za prijetno vzdušje je skrbel harmonikar na frajtonarci, ki je glasbeno podlago začinil tudi s kakšno šalo. Cvet zbranih landroverašev, je le bolj poslušal, kot pritegnil napevom. V bodoče bomo morali v izobraževanje vključiti tudi nekaj folklore, ne le napotke za tehniko vožnje in vozila.

Ob pivu na čakanje mineštre

Organizator je poskrbel za zanimivo preizkušnjo tehnike vožnje. Voznik in sovoznik sta morala složno premagati progo, ki je vključevala strme klance, bočni nagib, grbine in blatne kotanje, tako da je voznik vozilo prepeljal preko ovir s čim manjšimi sunki in tresenjem, sovoznik pa je moral v roki obdržati pollitrski plastičen kozarec s čim večjo količino vode. Bilo je veliko smeha in zabave. Loveraši smo ostali brez nagrade, a smo se vseeno dobro zabavali. Na žalost niso predvideli nagrade za izgubljeni kozarec med vožnjo, saj bi v tem primeru prišli do nagrade.

Veselje!

LRS in razlogi za naročanje nove opreme!

 Kot piko na i, je organizator povabil tudi voznike, ki so želeli premagati zahtevnejše kotanje na poligonu. Velika želja je sicer bila, da bi se tudi kak član kluba  preizkusil v hardu, a je že prvi voznik, ostali pa še bolj, dokazali, da je preizkus preko meje uničevanja vozila. Sonce se je počasi začelo skrivati in klubovci smo se napotili proti domu, ostali pa so druženje še nadaljevali.

Hard!

Soft!

Upamo da bodo kolegi iz 3krajev tudi drugo leto zmogli dovolj energije z ponovitev letošnjega srečanja, saj je bil prijetno presenečenje za vse udeležence.

 

 

Tekst: Marjan in Zdravc

Foto: by Tomaž Blejc & ToCi

Glasbena podlaga: Enya - Only Time 3,6 Mb, mp3