NOVICE
                 

21.12.2004 Minilo je novoletno srečanje, ki se ga je udeležilo kar nekih 30+ članov in njihovih družinskih članov. Pestro dogajanje je še dodatno popestrilo zanimivo žrebanje za nagrade, v katerem je aktivno sodeloval podmladek kluba. Hrane in pijače je bilo dovolj, ostalo jo - ga - je še za naše zanamce. 

Prav tako smo se v kar lepem številu udeležili 4 x 4 srečanja na motokros progi na Lavrici. Več o tem si lahko preberete na Forumu/Avantura/Lavrica.

V letu 2005 pa nas že čisto na začetku (12.01.2005) čaka Občni zbor KLRS z sledečim dnevnim redom:

   1. Ugotovitev sklepčnosti;

   2. Izvolitev delovnega predsedstva;

   3. Finančno poročilo 2004;

   4. Načrt dela in aktivnosti 2005 (Predlog);

   5. Razno.

                                      Vsi aktivni člani kluba toplo vabljeni!

                                           Boštjan Mulec, predsednik KLRS

Toliko zaenkrat. Še enkrat pa ponavljam poziv iz 18.11.2004:

IO KLRS vabi k sodelovanju člane, ki bi bili pripravljeni spremljati dogajanje na LR sceni in pošiljati svoje potopise in izkušnje z Land Roverji. Prispevke pošljite uredniku el. medijev KLRS, prav tako fotografije, ki jih želite objaviti ali na KLRS strani ali na Forumu. 

Do danes nisem dobil niti enega prispevka! Vendar, še je čas!

Uredništvo KLRS   

14.12.2004 Novoletno srečanje KLRS - ZADNJI POZIV!!!

Bo jutri ob 19. uri na Livadi. Člani, potencialni novi člani, še samo 14 dni stari člani, ipd....

Vabljeni!

 
13.12.2004 Peticija proti 4 x 4 gonji

Marjan je odkril zanimivo stran, kjer se lahko pridružimo - argumentirano!! - proti, v zadnjem času vse bolj prisotni gonji proti različnim 4 x 4 vozilom. Stran priporočam predvsem in še posebej našim okoljevarstvenikom, da bodo malce bolj realno gledali na  4WD "divjake".

Povezava z: Neobjavljeni članek iz Sobotne priloge Dela (by Milan Pajk)

Več... 

 
12.12.2004 Prihaja novi Range Rover Sport

"Vozilce" se ponaša z 4,2 litrskim V8 bencinskim motorjem, nekih 390 KM ter skoraj neverjetnih 550Nm navora, kar ga uvršča na sam vrh ponudbe sdobnih SUV vozil. Hitrost je elektronsko omejena na 225km/h, o porabi goriva pa ni podatka. LR se hvali, da je to - RRS - najboljše, kar je dosedaj naredil, ter da združuje kombinacijo luksuznega potovalnega vozila z vrhunskimi terenskimi sposobnostmi. Čas bo pokazal, ali trditve res držijo. Več informacij se zaenkrat dobi tule...   

 
06.12.2004 Tradicionalno Novoletno srečanje KLRS!

Kot vsako leto tudi letos - ob zaključku za klub res razburljivega leta - organiziramo novoletno zabavo za člane KLRS in njihove partnerje. Poleg hrane in pijače bo osrednji dogodek srečolov za katerega je edini pogoj, da sodelujete, če prinesete s sabo tudi Vi darilo (ali več). Darilo naj bo v slogu "Land Rover-Avantura- Offroad" in naj bo čim bolj zavito pred pogledi.

Torej, dobimo se 15.12.2004 ob 19 uri na Livadi!

Vabljeni! 

24.11.2004

G4 Challenge

Land Rover se resno pripravlja za drugi G4 Challenge. Z opustitvijo Camel Trophy-a je nastala velika praznina v  promociji, ki jo je bilo potrebno na nek način zapolniti. Prvi G4 je bil dokaj velik neuspeh, kar je rezultiralo, da se v letu 2004 G4 ni organiziral, tenveč se bo šele leta 2005- tokrat bolje pripravljen. V ta namen je LR pripravil Defenderje, Freelanderje in Discoverye in izbral  atraktivnejše in zahtevnejše terene kot leta 2003. Obstajajo informacije da se bo karavani  pridružil tudi najnovejši Range Sport.

Resne namene Discoverya 3,  da nasledi karizmo prethodnikov prikazujejo tudi spodnje slike, posnete na SEMI 2004.

 

18.11.2004

Na zadnjem sestanku IO 17.11.2004 je IO sprejel sklepe in usmeritve za delo kluba v bodoče. Seznanil se je z poročilom S.Varška da so vsi pravni postopki zoper KLRS končani.  Plačilo popravila škode na gozdni vlaki v višini cca. 36.000 SIT (točno številko ima J. Jureš) se naloži povzročiteljem R.Štupar, U.Prudič, J.Jureš, M.Kvesič, C.Koračin, P.Kalus in R.Zrnec. Ker je denar založil J.Jureš naj svoj delež povrnejo direktno njemu.

Za bolj urejeno delovanje kluba se uvaja določen protokol naših rednih mesečnih srečanj iz katerih bi želeli narediti družabno–informativno srečanje ne pa samo klepet ob pijači. Sestanki naj bi od 2.Februarja 2005 dalje izgledali takole :

·         Otvoritev sestanka (podpredsednik/tajnik/ predsednik), predstavitev aktivnosti v tekočem mesecu in en mesec naprej, predstavitev novih članov oz.interesentov, predlogi članov

·         Predavanje 30-45 minut + debata o predavanju 10-15 min

·         prosto druženje

·         Zaradi pripomb večjega števila članov na zelo slab zrak v sejni sobi, se bomo prvo uro sestanka oz. do konca predavanja vzdržali kajenja v skupni sobi. 

Zaradi neurejene zakonodaje in nevarnosti različnih interpretacij zakonov glede vožnje po različnih kategorijah cest v Sloveniji se KLRS v nadaljne ne bo loteval organizacije prireditev, ki bi vključevala vožnjo po pravno nerazčiščenih poteh in področjih. Zato se za naslednje leto razpisujejo predvsem izleti in ogledi znamenitosti, ki jih bodo organizirali člani oz. zunanji sodelavci za zainteresirane člane kluba. Na osnovi tega je IO oblikoval predlog aktivnosti KLRS v naslednjem letu. Gre za nakaj zanimivih izletov, ki jih bodo organizirali člani kluba, večjo ekološko akcijo, udeležbo na prireditvah drugih klubov in Summitavta ter treninga terenske vožnje. Prireditve so preko celega leta, podrobne informacije glede njih pa mora organizator pripraviti vsaj en mesec pred tem uredniku spletne strani. Predlog bo predstavljen in potrjen na Občnem zboru in objavljen na spletni strani.

Občni zbor bo sklican za 12.1.2005 ob 20.00 na Livadi, članarina ostaja za naslednje leto ista = 10.000 SIT na osebo. Po pregledu vseh predlogov glede sponzoriranj, sofinanciranj in subvencioniranj raznih aktivnosti članov iz vidika etičnosti, kolegialnosti in pravno-davčnih posledic se je IO odločil za politiko kreiranja klubskega fonda »obvezne« literature in opreme za popotovanja & offroad.  Del zbrane članarine se bo tako namenil za nabavo Workshop manualov in Owner handbooks za najpogostejše modele v klubu (DEF 90-110, Disco 300Tdi, V8, Freelander 1.8 ...), del pa za vlečne vrvi, liftjack, podnice ipd. Oprema bi bila shranjena pri enemu od članov na frekventni in lahko dostopni lokaciji. Oprema bi se nabavljala vsako leto, glede na priporočila članov in organov kluba.

IO KLRS vabi k sodelovanju člane, ki bi bili pripravljeni spremljati dogajanje na LR sceni in pošiljati svoje potopise in izkušnje z Land Roverji. Prispevke pošljite uredniku el. medijev KLRS, prav tako fotografije, ki jih želite objaviti ali na KLRS strani ali na Forumu. 

Vabimo vse člane, da se udeležijo naslednjega rednega sestanka na Livadi, 1.12.2004 in pa novoletnega srečanja 15.12.2004. Za božični čas pa je predviden še tradicionalni Trening 4x4xFAR, ki bo glede na vremenske posebnosti na Lavrici ali pa Šentvidu pri Stični. 

V Ljubljani; 18. 11. 2004

KLUB LAND ROVER SLOVENIJE

Hradeckega c. 35

SI-1000 Ljubljana

klrs.meetpoint.si

05.11.2004 Na sestanku v sredo je bilo udeleženih kar nekih 26 duš, pogovarjali smo se same "resne" stvari. V glavnem je načeloma dogovorjeno, da se bomo udeležili srečanja 4 x 4 Gradišče 2004, ki bo 12.12.2004. O višini sponzoriranja startnine s strani KLRS ter - če sploh - bo odločil IO. Novoletno srečanje bo 15.12. na Livadi. Vabljeni tudi otroci, s tem, da mora VSAK prinesti s seboj eno darilo - imeli bomo veselo žrebanje. Naprej: Avto Šerbinek vabi jutri na motokros progo v Orehovo vas, kjer bo imel predstavitev novega zastopstva za Land Roverje. Vabljeni! Plus  - Milan Pajk išče sopotnika za potovanje v Mavretanijo in Mali od 15.1. - 15.2.2005.  
28.10.2004 No, zahvaljujoč neutrudnemu Marjanu Cukrovu si od danes dalje lahko prečitate njegove vtise o srečanju 4x4 vozil - Brda 2004.  O vsem dogajanju v Brdih se bomo resno pogovorili na sredinem sestanku, kamor ste vabljeni vsi udeleženci srečanja, še posebej pa tisti, ki ste se v zadnjem trenutku premislili (Velenjčani, Defender 90 z belo streho- oče in sin,....).    
11.10.2004 Sredinega sestanka se je udeležilo kar nekih 15-20 duš. Konkretnega se nismo zmenili nič posebnega. Dobili smo povabilo na srečanje v Orehovo vas, kjer bo predstavitev AH Šerbinek. Srečanje naj bi bilo v soboto 6.11.2004. V primeru sprememb glejte Forum. Zaenkrat torej ostaja prvi večji izlet 24.10. - Goriška brda. 
09.09.2004 Na prvem popočitniškem sestanku je bilo kar veselo in prešerno. Dogovorili smo se,  da se 24.10. 2004 v čimvečjem številu priključimo srečanju Goriška brda 2004, da bomo do konca leta imeli vsaj enkrat šolanje terenske vožnje na Lavrici (urejena motokros proga) ter - jasno - da bomo organizirali novoletno srečanje na Livadi. Mogoče bo vmes še kakšno presenečenje? Kdo ve?

Aja, pa še nekaj! Na podlagi "ganjanja" s strani določenih inšpektoratov je bil končno objavljen popravljen statut KLRS. Statut ni več v pdf formatu in si ga lahko ogledate (glede na navodila!) z  Microsoft Office Document Imaging orodjem, ki mora biti po "defaultu" priložen k Microsft XP!

18.08.2004 Skoraj cel mesec mrtvila in dopustov se počasi končuje. Vmes se ni dogajalo skoraj nič, le tu in tam smo posamezniki šli na kakšen klasičen izlet. Omeniti je pa potrebno, da na hrvaškem rastejo offroad klubi kot gobe po dežju - glej spodaj na Povezave. Plus - baje se ustanavlja LRO Hrvaška. Dobivamo - predsednik, MC, JJ - dopise za neka sponzorstva?, za organiziranje voženj za gojence centra za socialno delo?, ipd.. Več o tem - upam - na prvem sestanku, ki pade na prvega septembra. Drugače pa predlagam, da se podobno kot lansko leto, pošljejo kakšne fotke o tem, kje smo dopustovali z našimi LR-ji. Če se le da, jih objavite na Forumu.  Plus reportaža - kopija - iz Cervinie je tu. Lahko si jo ogledate pod Potovanja, slike pa bodo še dodane!
23.07.2004 V času kislih kumaric se tudi marsikaj dogaja. Med drugim je bila klubska zasedba na italjanskem zboru LR v Cervini, o čemer boste lahko - upam da kmalu -  prebrali v fotoreportaži. Kontaktirali so nas kolegi iz Hrvaške in nam posrdovali link na nov off road klub iz Zagreba: http://www.zg-off-road.com , ki ga lahko najdete tudi med povezavami. Za posladek pa še fotka iz Cervinie, za tsite, ki ne čitajo Foruma. Na višini 3100m smo se poskusili v trialu. Na tem mestu ni nihče od naših priplezal preko - pogoj je bila vsaj ena 100% zapora diferenciala (ARB, Detroit Locker), če že ne kar obe.

 

A gre brez ARB-ja? Ne!

10.07.2004 Julijski sestanek KLRS na višini (Kranjska gora, Bedančev dom na Vitrancu) je nedvomno uspel. Udeležba je bila več kot 50% večja, kot lanskoletni poskus iz Krvavca. Napredujemo! Se pa zbirajo predlogi, kje naj bo sestanek avgusta. Z njimi na plan po LROS-u ali pa na Forumu! Za tiste, ki se niso mogli udeležiti julijskega sestanka pa ena "delovna fotka"!

Bowling na Bedancu 07.07.2004

20.06.2004 No, tisti spodnji filmček ne dela do konca (samo 70%), ne vem zakaj, naj mi kdo pove? Zato pa dodajam fotko, ki kaže kaj se lahko zgodi z LR-jem, če ga nepravilno vžgeš in potem še fotko, kako ta problem odpraviti. Če so pa kakšni komentarji, pa kar na Forum!
15.06.2004 Ob malce manj aktivnostih ter s tem povezanim ažuriranjem weba si lahko dragi lavoraši ogledate filmček (3.5Mb), kako se z moment mašinco pravilno privijači kolo. Vijaki morajo biti ravno toliko "zategnjeni", da so v stanju elastičnosti!

Več... 

06.06.2004 Na strani Sestanki je objavljen zapisnik Izrednega občnega zbora KLRS, ki smo ga imeli 02.06.2004. V skladu s Sklepi IOZ je tudi popravljen Kodeks KLRS. Eden bolj aktivnih članov - pravzaprav kar trop njih - objavlja svojo web (http://toci-offroad.slohosting.com) stran, ki je tudi dodana med Povezave
02.06.2004 Naši avstrijski prijaltelji, ki so se kar množično udeležili shoda v Lembergu, nam pošiljajo program njihovega srečanja Land Roverjev.

Več... 

22.05.2004 V organizaciji Summit avta bo potekalo mednarodno srečanje Land Roverjev Slovenije 2004 v Lembergu 29.05.2004. Več informacij dobite tule:

1. Invitation (English); 

2. Program prireditve (SLO);

3. Program - Agenda (English). 

Vabljeni!

13.05.2004 Zaradi nedefiniranih pogojev vožnje v Sloveniji podajam linke na nekatera srečanja LR v nam bližnji in malo manj bližnji okolici. Tako se lahko udeležite srečanja LR v Avstriji, na Koroškem, v mestecu Wolfsberg, ki bo potekalo od 16.7. - 21.07.2004. Več... 

V istem času  - 16. -  18.07  - se pa lahko odpeljete malce bolj daleč in predvsem malce bolj višje. Aosta Valley Land Rover Club organizira šesto italjansko nacionalno srečanje Land Roverjev - 6rd Italian National Cervinia 2004-  Land Rover meeting in high mountain! Cena 40Eu/os, prijave do 10.07.2004. Več...

 

07.05.2004

Kar nekaj aktivnosti je bilo izvedenih v zadnjem času. Bili smo v Paklenici, na Velebitu, na Pagu, imeli smo redni mesečni sestanek, dogovarjamo se za nove avanture. Zaenkrat samo slika iz okolice Obrovca!
21.04.2004 V rubriki Povezave - sicer čisto na koncu - je dodana odlična 4x4 www stran iz  ex. YU republike, sedaj samostojne države - Bosne. Tudi o Land Roverjih lahko veliko izveste.

http://www.4x4.ba

21.04.2004 Včeraj ob 20 uri se je na Livadi sestal IO KLRS v sestavi Boštjan Mulec, Janez Jureš, Sveto Varšek, Marko Mokorel ter Igor Loborec in obravnaval sledeč dnevni red:

1. Poročilo o zaslišanjih zaradi očitane nepravilne vožnje;

2. Predlog za začetek postopka za spremembo in dopolnitev Pravil in predlog za začetek postopka za spremembo in dopolnitev Kodeksa;

3. Plačilo stroškov za vzpostavitev v prejšnje stanje gozdne vlake na Cerovcu, parc.st. 91, 96, 103 in 115/2 v višini 13.000 SIT;

4. Spletna stran KLRS;

5. Podelitev znaka KLRS priporoča;

6. Odpoklic Discoveryev in Defenderjev in Summit Avto.

 

Ad1/Uvodoma predsednik Boštjan Mulec in pooblaščenec Sveto Varšek poročata o zaslišanjih zaradi očitane nepravilne vožnje.

SKLEP: IO se seznani s poročilom.

 

Ad2/Sveto Varšek je predložil pisni predlog za: 

a.) začetek postopka za spremembo in dopolnitev Pravil;

b.) začetek postopka za spremembo in dopolnitev Kodeksa;

SKLEP: IO  se seznani z predloženim gradivom k točki 2 dnevnega reda. IO KLRS začne postopek za sprejem naslednje spremembe in dopolnitve Pravil KLRS:  

  -    Četrta alinea 6. člena se spremeni tako, da se glasi: »-z organizacijo

       prireditev v skladu z veljavnimi predpisi, sodelovanjem in

       povezovanjem z ostalimi sorodnimi društvi«.

 

SKLEP: IO KLRS predlaga izrednemu občnemu zboru KLRS naslednje spremembe in dopolnitve Kodeksa KLRS:

   -    1. točka se spremeni in dopolni tako, da se glasi: »Član KLRS je 

         dolžan ravnati v skladu s predpisi, ki urejajo ohranjanje narave,

         prepoved vožnje z vozili v naravnem okolju, izkoriščanje gozdov in

         druge predpise s področja varstva  narave ter urejanja prometa,

         spoštovati Kodeks in storiti vse, da tako ravna čimveč voznikov«.

-   2. točka se črta v celoti.

-   Dosedanja 3. točka postane 2. točka in se spremenjena in dopolnjena glasi: » 2. Član KLRS s svojim vozilom uporablja poti in druge površine, po katerih vožnja z motornimi vozili z veljavnimi predpisi ni prepovedana«.

-   Dosedanja 4. točka se črta.

-   Dosedanja 5. točka postane 3. točka; številke ostalih točk se zdržena ustrezno spremenijo.

SKLEP: KLRS z začetkom postopka za spremembo in dopolnitev Pravil KLRS in Kodeksa KLRS ter z uveljavljenimi spremembami  in dopolnitvami seznani:

- Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano, Gozdarsko inšpekcijo, Ljubljana;

- Inšpektorat RS za okolje, prostor in energijo, Območno enoto Celje;

- Inšpektorat RS za okolje, prostor in energijo, Inšpekcijo za okolje, Območna enota Ljubljana;

- Inšpektorat RS za okolje, prostor in energijo, Območno enoto Koper.

 

Ad3/

SKLEP: KLRS po svojem pravnem pooblaščencu naslovni organ prosi, da mu sporoči številko transakcijskega računa, na katerega bodo povzročitelji škode kot solidarni zavezanci nakazali znesek 13.000 SIT za vzpostavitev v prejšnje stanje.

 

Ad4/Z dnem 21.4.2004 se bo na tem www-ju strogo ločila dejavnost KLRS od dejavnosti posameznika, kar bo posebno naznačeno v vsakem prispevku. Če ne bo posebno naznačeno, pomeni, da ni dejavnost KLRS.

 

Ad5/ IO KLRS predlaga da se znak "KLRS priporoča" zaradi  profesionalnega odnosa do strank in poštenega pristopa podeli AVTOHIŠI  JUREŠ, Janez Jureš s.p., Hradeckega 35, 1000 Ljubljana. 

 

Ad6/ Land Rover je konec marca pričel z pozivom na servis za modele Discovery in Defender, ki so bili proizvedeni od oktobra 1998 dalje. Ocena je da gre za 272.000 vozil. Namen poziva je bila ugotovljena napaka in težave z zavorami, zatikanje pedala za plin in potencialne nevarnosti požara zaradi kapljanja tekočin. Odpoklicali so tudi Discoveryje, narejene od januarja 2001 do septembra 2003 zaradi možnosti kapljanja tekočine v prostoru pod pokrovom motorja, kar lahko zopet v nekaterih slučajih privede do izbruha požara ter Discoveryje, narejene od januarja pa do marca 2003, zaradi možnosti, da se zatakne pedalo za plin v položaju, ko je le-ta pritisnjen do konca. Land Rover je obljubil brezplačno odpravo mogočih problemov, hkrati pa je naglasil, da je verjetnost, da do opisanih problemov res pride, minimalna, ter, da do sedaj še ni zabeležena nobena nesreča, ki bi bila povzročena zaradi opisanih težav.  

 

V zvezi z z navedenim je IO KLRS začuden, da uradni zastopnik za Land Roverje v Sloveniji, Summit Avto še ni obvestil svojih strank oziroma ni objavil navedene informacije v sredstvih javnega obveščanja. Zato ga IO KLRS na ta način poziva, da le to tudi stori.

 

Sestanek je bil zaključen ob 22 uri. Zapisal: Igor Loborec 

Ta zapisnik je dejavnost KLRS!

08.04.2004 Z A D N J I    P O Z I V!

Zadnjič pozivamo vse člane KLRS, da se prijavijo na 2. GUŠTI OFFROAD "PAKLENICA 2004" , ki bo potekal od 24 - 27.4.2004 v Paklenici na Hrvaškem. Prijave bomo sprejemali do zasedbe prostih kapacitet (Zaenkrat je prosto še za tri vozila).

Joža Kokalj ponuja vsem članom 5 % popust na svoje produkte, ki si jih lahko ogledate tule! 

06.04.2004 Franci Bombek nam je poslal opis, kako se naredi nov volanski adapter za Defenderja. 

Več...

02.04.2004

P O M E M B N O   O B V E S T I L O!

V sredo, 31.03.2004 ob 19h na Livadi je potekala izredna razširjena seja IO KLRS, s sledečim dnevnim redom:

1. Ukrepanje KLRS glede na dogodke iz nedeljskega izleta na Boč, kjer smo bili s strani policije in inšpekcije tretirani kot kršilci zakonodaje!

Soglasno so bili sprejeti naslednji sklepi:

Ad1/ KLRS pooblašča g. Sveta Varška za svojega pooblaščenca v zvezi z navedenimi zadevami;

Ad2/ KLRS obžaluje, da je na Boču prišlo do nesporazuma med člani KLRS, policijo in inšpektorji. Vzrok nesporazuma pripisujemo različnemu razumevanju veljavnih predpisov; 

Ad3/ Člani KLRS se obvezujemo, da bomo v bodoče ravnali tako, kot razumejo veljavne predpise pristojni inšpekcijski organi. Člani KLRS določbo 2. odstavka 1. člena Uredbe o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju razumemo tako, da morata biti izpolnjena kumulativno oba pogoja, kar po našem nista;

Ad4/ KLRS bo kontaktiral pristojne institucije (MOPE, MKGP,.), z namenom,  da do podobnih situacij ne bo več prihajalo;

Ad5/ Do nadaljnega oziroma do razrešitve zadev odpadejo vsi planirani izleti KLRS. S tem sklepom postane na občnem zboru sprejet plan izletov 2004 brezpredmeten.

Seja je bila zaključena ob 22uri.

Predsednik KLRS: Boštjan Mulec     

31.03.2004 Novo! Prejeli smo fotografijo najnovejšega modela LR-ja, ki se ne vozi, ampak hodi po naravi! Z njim bodo vsi problemi rešeni. Upam!

Več...

30.03.2004 Poleg Boških zadev in težav še nekaj lepega. Milan Pajk je v PIL objavil reportažo iz zadnjega dela popotovanja. Slike so bolj slabe (skeni), tekst pa bp. Sploh zaključek!!  ...je ležanje na plaži.....

Stran1   Stran2    Stran3 

26.03.2004 Dokončno je potrjeno, da bo kosilo na planinskem domu Boč ob predvideni uri, to je to nedeljo ob 13h. Opcija je, da si po kosilu ogledamo še muzej na prostem, kar se bomo naknadno dogovorili.

Vabljeni!  

22.03.2004 BOČ bo, pa četudi bolj na trdo! Obveščeni smo, da so na nekaterih delih ceste še vedno snežni zameti, ki pa jih bomo (če bodo še?) timsko obvozili, prebrodili. Po opravljenem izletu nas bodo gostili v Planinskem domu, kjer bo na voljo svinjska pečenka, golaž, puranji zrezek ter podobne zadeve. Boč nam bo predstavil g. Dimitrij Cimperšek, poznavalec Boča. V primeru lepega vremena si bomo lahko privoščili cca. 30 minutni sprehod do stolpa, od koder je res enkraten razgled. 

Še enkrat: V nedeljo 28.03.2004 zbor v Rogaški pri Termah Rogaška ob 10 uri dopoldne. Dostop iz LJ preko izstopa AC v Dramljah, nato Šentjur, nato Rogaška. Na vseh bolj pomembnih  križiščih bodo usmerjevalne table!

Vabljeni! 

15.03.2004 Samo še dva dni do srečanja članov KLRS, na katerem si bomo ogledali potopis po Maroku in izžrebali več srečnežev, ki bodo deležni nagrad s strani KLRS ter tudi Summit-a. Več informacij je pod Sestanki!

Oblikovana je ponudba za prvomajski izlet članov KLRS v Paklenico. Več informacij pod Prireditve.

04.03.2004 NOVO! Ponudba podjetja KOPRIMA za člane KLRS! 10% popust na kasko zavarovanje  in še več vam ponuja podjetje Koprima d.o.o. Informacije na info@koprima.si. Ponudbo pa si lahko ogledate tule!

PS: 17.03. bo na Livadi predavanje in Grand Prix žrebanje. Več...

02.03.2004 Franci me je opomnil, da so tudi lastniki Freelanderjev preiskušali meje zmogljivosti v snegu. Kako se je končalo ve samo Franci, lahko pa si ogledate eno dnevno fotko. Zakaj pa so sploh bile nočne?
01.03.2004 Nekaj naših zanesenjakov se je to nedeljo odpravilo na Cerkniško jezero in zgledalo je približno takole!! 
19.02.2004 V februarski številki spletne revije KMH je objavljen test več kot 10 let starega Defenderja. Po straneh si lahko članek ogledate tule 1  2  3.
10.02.2004 Fotoreportaža iz Počka je končana. Čisto na koncu si lahko ogledate še cca. 8 Mb dolg filmček o vlečenju 2 tonske gajbe,...ovaj...109-tke.
09.02.2004 Napad na Poček je uspel (Ja kaj pa drugega!). Fino smo se zabavali, veliko novega naučili, sprobali, itd., bla, bla, bla, ...itd., bla, bla, bla, bla,...ovaj...ipd. Fotografije in filmčki - če so - še sledijo. Okvir pa je pripravljen!
02.02.2004 Najobširnejša fotoreportaža doslej je končana. Maroc par Pistes zajema dva dela, 414 fotk, 40 strani A4 teksta, 7 filmčkov v obsegu 80 MB+!  
02.02.2004 Včeraj je bilo opravljeno trasiranje (5 min film, 27 Mb) za prvo bolj množično prireditev KLRS v letu 2004, ki bo naslednjo nedeljo, to je 08.02.2004  - Naskok na vojaški poligon Poček in pogojno Vrh nad Sv. Trojico. Da bodo novi člani lahko izvedeli, kaj njihov Lendi sploh zmore! Vozili se bomo po tankovskih poteh, mimo večjih mlakuž (na željo lahko tudi direktno), v strme klance in strme kotanje. Vse brez najmanjših poškodb na vozilih - upajmo! Se pa vseeno lahko zgodi kaj nepredvidenega, vendar moramo tudi takšne situacije vzeti v zakup. Veliko je namreč odvisno tudi od voznika. Včeraj je bil še sneg, drugo nedeljo ga po napovedih ne bo več, se bo bistveno otoplilo. Vsekakor bomo traso prilagodili razmeram.

Dobimo se torej v nedeljo 08.02.2004 ob 8h na bencinski pumpi Petrol na Barju - južna ljubljanska obvoznica, smer Postojna, Primorska. S seboj imejte topla oblačila, dobro je imeti nepremočljivo obutev, kapo - če bo pihalo, nekaj za žejo in za papo, $$$,  ipd. Vse skupaj bo trajalo do cca. 16 ure (odvisno od razmer), ko bomo imeli slovesni zaključek v Avia pubu pred Postojno. Sicer se bomo glede detajlov dogovorili še to sredo na rednem mesečnem srečanju članov KLRS.

25.01.2004  Na strani Prireditve je dodan program aktivnosti, ki je bil sprejet na rednem letnem občnem zboru KLRS. 
14.01.2004

Obveščamo vse člane KLRS, da bo danes teden na Livadi ob 20 uri redni letni Občni zbor kluba z naslednjim predlaganim dnevnim redom:

1.     Ugotovitev sklepčnosti

2.     Izvolitev delovnega predsedstva

3.     Finančno poročilo 2003

4.     Pravilnik za pridobitev Certifikata starodobnika

5.     Pravilnik delovanja IO

6.     Letni plan aktivnosti 2004

7.     Zbor Land Rover Slovenija 2004

8.     Dodatne aktivnosti 

9.     Razno

 

Vabljeni!

12.01.2004 Če še niste opazili je pod Fotografija in Prireditve reportaža iz Lavrice ter tudi iz izleta na Kisovec. Pa še ena oziroma dve Maroške - slajdi za full screen (40 MB) oziroma za mali screen (2.5 MB).
07.01.2004 Preden bo narejen potopis iz Maroka bo preteklo še kar nekaj vode. Materiala je ogromno, časa pa ne. Zato - začasno - še en filmček s slajdi. Za tiste z normalnimi linki ga dobite tukaj (3,3 Mb/4:50min), za tiste s superhitrimi linki - predvajanje na cel zaslon - pa tukaj (24 Mb/4:50min). Podlaga Pink Floyd - Wish You Were Here. 
04.01.2004 Mnogo stvari se je v teh dveh tednih zgodilo, od Lavrice 4x4xFAR, do raznih trasiranj in druženj. Opisi in reportaže o tem bodo sledili, zaenkrat pa si lahko pogledate režiserski prvenec iz Maroca 2003. Dolžina 6:45 ali 2,01 Mb! 

+ še za tiste za ADSL-om tole (9Mb)  ali tole (1,3Mb).  

18.12.2003 Na včerajšnjem Novoletnem srečanju je bilo kar pestro. Udeležba nad pričakovanji (50 duš?), družba tudi, hrane preveč, pijače tudi (za nekatere!), debat polno. Organizirali smo obdarovanje, se zabavali, smejali in obujali spomine na res zelo aktivno leto 2003. In kaj vse smo počeli v tem letu? Imeli smo najmanj 12 srečanj na terenu, rednih sestankov tudi 12, nekaj predstavitev in nekaj izrednih srečanj. Vsega skupaj okrog 50!! Preveč? Premalo? Kakor za koga.  

Zaradi sprejetih mednarodnih obveznosti - Morocco Par Pistas 2003/2004 - se kot urednik weba do nadaljnega poslavljam in želim vsem članom KLRS, bralcem weba in ljubiteljem Land Roverjev 

S R E Č N O 2 0 0 4!

PS: Vsa obveščanja za časa moje odsotnosti (05.01.2004) se naj izvajajo preko LR Foruma (klik na rdečega Defenderja na naši prvi strani) oziroma preko LROS-a. Adijo!

ARHIV NOVIC

Novice 2003
Novice 2002