NOVICE
                 

 
S R E Č N O  2 0 0 9!
   
16.12.2007

S R E Č N O  2 0 0 8!

 

Novoletno srečanje KLRS 2007 – 12. december 2007

Tradicionalno novoletno srečanje in rajanje članov KLRS se je letos odvilo na ne tradicionalen način. Novoletna žurka se je odvijala na barkači, ki pluje po Ljubljanici. Predvideni štart ob 18.00 pri Livadi se je zamaknil za 30 minut.
Na krovu je bilo približno 25 lačnih in žejnih prizadevnih članov. Naslednje tri do štiri ure, nas je barka vozila gor in dol po reki Ljubljanici, to je od špice v Trnovem do Plečnikovih ? pri Pediatrični kliniki.
Prvo »špuro« je bila večina posadke, ki je »nemo« opazovala lepo okrašeno staro Ljubljano, na krovu. Ko je ladijski kuhar pripravil jedi z žara, je večina šla na hranjenje. Izkušnje preteklih novoletnih srečanj, ki so potekala v Gostišču Livada, kjer je bilo hrane preeeveč, so nekatere »drago« stale, saj smo ostali lačni. Je bilo pa potrebno zato, manj spiti. Ko so se krožniki pospravili je bil tradicionlani srečelov. Kratko je potegnil Anže, saj mu je darilo padlo v reko. Darila so bila, tako kot pretekla leta, izvirna, dragočena in uporabna, predvsem za izlete z Landroverji.
Po nekih 3 špurah se ustavimo v Trnovskem pristanu. Kadilci so šli po čike v bližnji pub, ženske na WC. Plovba se nadaljuje čez 20 min. Kapetan nas popelje še ene trikrat gor in dol po Ljubljanici, nato parkira pred Livado. Nekateri so bili zelo veseli in so zapustili barko v slogu tajnega agenta 007. Večina se odloči žur nadlajevati. Nadlajevalo se je v Biljardni hiši, kjer se je odvijala biljard tekma: modrejši proti mlajšim. Rezultat: važno je sodelovati ne zmagati.
Žur se je zaključil, ker so zapirali lokal. Ker smo bili nekateri še lačni, smo obiskali še povabljivi burek v središču Ljubljane, nato pa odšli proti domu.

Skratka, novoletno srečanje je uspelo, ideja z ladjo je bila večini všeč, hrane bi lahko bilo za odtenek več.

Srečno 2008!

Besedilo: RR

Pa link do slikic z novoletne zabave

05.05.2007 No, to niso več novice ampak bolj poročila. Novice so na Forumu! Drugače pa se objavlja reportaža našega Morota. Spet je bil tam dol. Več pod Potovanja! Pričakujte pa še predavanja od Varška (Kenija & Tanzanija), Morota (Podsaharska afrika) in Janeza Jureša (Libija). Pa vmes bomo šli še na kakšen drink!
30.03.2007 Izvedli smo OZ ter oddali bilanco, finančno in poslovno poročilo na AJPES! V marcu smo bili na Boltezu, Mišo Goriup je imel predavanje o DAKAR 2007, kjer je bilo prvič na Livadi prisotnih preko 100 avanture poslušanja željnih  duš!
04.02.2007 Ker so se vse aktivnosti KLRS preselile na Forum so Novice vedno bolj "passe". Tistih nekaj zadev, ki jih res izvedemo v okviru kluba (občni zbor, novoletna večerja, nastop na tujem organiziranem srečanju,..) v celem letu je nekako premalo za aktualne novice. Niso pa zavedeni dogodki, kateri so sproducirani s strani članov samih, z medsebojno koordinacijo in komunikacijo članov, ljubiteljev LR ter ostalih OR navdušencev. Kar pa seveda ni stran KLRS - se pa dogaja.

Kakorkoli, prva stvar letos je redni letni občni zbor KLRS, ki bo v sredo 14.02.2007 ob 20h na Livadi. Vabljeni - in s seboj NE prinesite 65 €, čeprav že pobiramo članarino za leto 2007! Članarino ŽE PREJ nakažite na  račun Nova Ljubljanska banka, d.d., Ljubljana, TRR: 02014-0051730840, s pripisom: KLRS - Letna članarina 2007!

Če pa res ne gre drugače, bomo tudi na samem OZ pobirali članarino. 

S R E Č N O  2 0 0 7!

24.11.2006 Ni kaj! Novice zamujajo, oziroma so takrat objavljene, ko so se dogodki že zdavnaj zgodili.Pač - online se vse dogaja na našem Forumu. Sicer pa smo se v mesecu decembru klubaši v kar velikem številu (10 vozil!) udeležili srečanja Gradiška 2006, zaradi česar smo si prislužili celo nek pokal. Ja za 1100 Eu plačane startnine pa vsekakor. Preveč za deževen dan in nič kaj OR vožnjo, kar pa je bilo razumljivo, glede na to da so bile reke za 3 metre višje kot ponavadi.Nekaj fotk je pod Fotografije. 

In 15.12. smo imeli klubsko novoletno srečanje na Livadi. Bilo nas je toliko kot članov in toliko kot na RMS prvo sredo v decembru. In še se bo dogajalo.... 

Evo, Jana s pokalom iz Gradiške.......

19.11.2006 Zanimivo je bilo predavanje Braneta Kranjca, Barbare Prislan in Joškota Tavžlja 5 tednov Libije, ki je bilo to sredo. Še bolj zanimiv pa je članek Marjana Cukrova v zadnjem LRe, kjer opisuje svojega RR-ja. Ni kaj, avto ki (se) zažiga!

Članek: 1 .stran  in 2. stran

15.10.2006 Se nam kar dogaja. Praktično imamo sestanke na 2 tedna, enkrat sestanek, enkrat kakšno predavanje. Vse je odlično obiskano - na zadnjem sestanku je bilo preko 30 članov. Sicer verjetno iz razloga, ker smo delili in prodajali T-shirte. Vsak član dobi eno zastonj, ostalo se plača. Sedaj pa še na hlače, srajce, jakne,...Pridno pobiramo članarine od novih članov, ki so kar navdušeni nad Klubom.In naši člani nam pošiljajo slike iz Landitur, tako, da se tudi rubrika Potovanja uspešno polni. Zadnji prispevek je zopet od Morota - Albanija. 
22.09.2006 Na Livadi se nas je to sredo zbralo nad 33 (beri 34!) nadebudnežev, ki smo z nasmeškom poslušali (in gledali) potopis Andreja J. Storža in Andreja B. o popotovanju po Tuniziji letos spomladi.Prisrčno in zanimivo. In profesionalno pripravljeno - 2 prenosnika, ločeno filmi in slike, afriška glasba za podlago...Hvala v imenu KLRS! Nekaj utrinkov pa je tule...

Obljubljena nam je fotoreportaža, do 50 slik in zanimiv tekst. Storž, držimo te za besedo!

Sicer pa nam je predstavitev Libije 2006 končno potrdil tudi Jože Tavželj s pomočjo Barbare Prislan in Braneta Kranjca. Kdaj? Drugo sredo v novembru - 15.11.2006 ob 20h na Livadi. V oktobru - 18.10.2006 pa bo imel Andrej Morovič - Moro predavanje o Sončnem mrku v Nigru 2006.

Še informacija o polo majicah KLRS. V dveh designih bodo dobavljive na prvem sestanku v oktobru po ceni 2000 SIT/kos, za člane 1 gratis.

Plus jasno - zopet je ojačala Defender sekcija - z Def 90 se nam je pridružil Igor iz Ljubljane. Čakamo še na Duleta, da se končno odloči, pa bo še eden več.

In ne pozabite - novoletno srečanje bo 15.12.2006 na Livadi.

11.09.2006 KLRS zopet diha v polnem. Zadnjega sestanka se nas je kar nekaj udeležilo, pripravljamo srečanja, predavanja, druženje,... Skratka, spet se dogaja. Kaj točno pa lahko izveste na našem Forumu.
11.08.2006 Počitnice se počasi približujejo koncu, vsaj po vremenu sodeč. V tem času lavoraši nismo mirovali - Zdravc nas je presenetil z reportažo o popotovanju po Grčiji (Glej Potovanja), pridobili smo nekaj novih članov, predvsem v Defenderašev , Tomaž si je omislil modro 90 - tko, imamo novo prijavo med članstvo iz Izole, v Litiji po novem kar mrgoli Land Roverjev, Miha ima končno svojega RR Classic,... Jesen bo še zanimiva.
09.07.2006 Pričenja se poletno mrtvilo, ko se bo na klubski sceni dogajalo bolj malo. Prejšnji teden smo imeli RMS, ki je bil bolj ubogo zastopan - večina je pač na počitnicah. Odpadel je izlet na Mađarsko, odpirajo se pa nove destinacije. S strani MORSa smo prejeli dopis, v katerem se obračajo na KLRS, da naj se naši člani ne vozijo po Počku, v kolikor ne dobijo predhodne odobritve. Uradnih klubskih srečanj tam tako ali drugače sploh nimamo, zato poziv velja predvsem posameznikom - tudi drugih vozil, če že čitajo te Novice.V zadnjem mesecu smo dobili nekatere plačane članarine in odločbo o spremembi statusa KLRS v registru društev (ažuriranje podatkov!). Toliko!  
06.06.2006 Še ena odločba v naš prid!

S posebnim dovoljenjem Janez Jureša posredujemo vsem simpatizerjem in ljubiteljem Land Roverjev Janezovo pritožbo ter na podlagi le-te pridobljeno odločbo Višjega sodišča v Celju o ustavitvi postopka zaradi suma vožnje po vlakah v okolici Boča leta 2004.

Odločba naj gre v poduk in razmislek tudi vsem tistim, ki so se "predali brez argumentov in boja" in z raznimi očitki, da smo z vožnjo na Boč uničili KLRS, klub tudi zapustili. Zelo daleč od resnice, ki si jo lahko ogledate tule:

1. Pritožba na odločbo Okrajnega sodišča Šmarje pri Jelšah

2. Odločba - prva stran;

3. Odločba - druga stran;

4. Odločba tretja stran;

Za takšen zaključek dogodkov ima nedvomno največ zaslug naš član Uroš RR, ki je na podlagi svojih strokovnih izkušenj sestavil pritožbo in utemeljeno zavrgel očitani prekršek.

30.05.2006  Vsi postopki zoper KLRS končani!

Z današnjim dnem so vsi postopki zoper KLRS končani, bodisi kot abolicija, bodisi kot zastaranje. Zadnjo odločbo glede Počka si lahko ogledate tule...

Člani smo tako v zadnjih letih s svojim vedenjem in upoštevanjem našega Kodeksa dokazali, da nismo brezobzirni uničevalci flore in favne, temveč visoko zavedni vozniki -  čuvarji narave. Le tako naprej!  

13.05.2006 Potovanja lavorašev in z njimi povezane reportaže kar dežujejo. Skoraj ne dohajamo več aktivnosti naših članov na črni celini, toliko jih je. Ta trenutek si lahko ogledate fotopis Andreja Moroviča iz odprave v Niger, kjer si je s prijatelji in znanci na pragu Tenereja ogledal sončni mrk. Iz Tunizije se je s svojim Discotom vrnil Storž. Zaenkrat neizmerno navdušenje, avto delal kot 'urca'. Reportaža iz odprave v Libijo pa je "baje" objavljena v reviji Caravaning. KLRS stran pa še kar čaka in čaka...  
08.05.2006 Na strani Sestanki si lahko ogledate skeniran podpisan zapisnik letošnjega občnega zbora. Dodatno zanimivost pa si lahko ogledate tukaj - članek iz junijske številke LRE! 
06.05.2006 "Čudo neviđeno!" V manj kot tričetrt leta od odprave v Tunizijo so že na ogled fotografije. Teksta sicer še ni, vprašanje je, če je sploh potreben. Glasbena podlaga je po izboru člana odprave.Naslednji bo Tavžljev Joško in njegova Libija 2006!!
04.05.2006 V sredo smo imeli RMS - redni mesečni sestanek, ki se ga je udeležilo 20 članov. Podpisan je bil zapisnik OZ, ki bo drug teden objavljen na Internetu. Glavna atrakcija pa je bilo predavanje Sveta in Branke Varška o njunem potovanju po Vietnamu in Kampučiji. Zelo zanimivo in nenavadno. In brez 4x4! Za novosti o aktivnostih KLRS boste člani obveščeni po ustaljenih poteh. Za posladek pa dve sliki s predavanja!

09.04.2006 V sredo smo imeli letošnji občni zbor kluba, ki je postregel z nekaterimi spremembami. Tako smo ugotovili, da je Boštjanu Mulcu potekel mandat, zato smo izvolili novega predsednika KLRS. Podobno je bilo tudi glede imenovanja tajnika in namestnika predsednika. Glavna sprememba je pa nedvomno izglasovan dvig letne članarine, ki je po novem 15.000 SIT.Interesenti, stari in novi člani lahko poravnajo svoje obeznosti na naslednjem sestanku, ki bo 3.maja na Livadi. Več informacij o odločitvah občnega zbora pa v kratkem objavljenemu zapisniku.

Po občnem zboru nas je presenetil še Jan Šauperl s svojo predstavitvijo popotovanja po Tuniziji jeseni 2005. Hvala ti Jan, sedaj pa še...ti že veš kaj. Za posladek pa ena Tunizijska....

     

27.03.2006 Spremembe so v rubriki Prireditve, kjer objavljamo Marjanovo vabilo na Land Rover meeting na Mađarskem - BEREG 2006.Plus ostale prireditve. Končno so objavjene še fotografije Ekspedicije Afrika 2006 iz objektiva Janeza Jureša! Zadnjih 50! Klasični vhod je pa tule... 
16.03.2006 Včerajšnjega predavanja o Ekspediciji Afriqa 06 se je udeležilo rekordnih nad 60 slušateljev. Srednja dvorana na Livadi je bila nabito polna. Veseli nas, da so se predavanja udeležili tudi ljubitelji drugih znamk in klubov. Ljubitelji avantur pač. Sicer pa je od danes na voljo kompletni fotopis o Boltez off roadu, dodanih je še nekih 11 fotografij + dva filma. Glej pod Fotografije. Sicer se nam pa v prihodnosti obeta občni zbor kluba, ki bo prvo sredo v aprilu. Po zboru nam bodo pa Urša & Jan ter Manca & Rok predvajali svoja doživetja pri potovanju v Tunizijo 05. Vabljeni! 
13.03.2006 BF Goodrich Offroad fotopis je delno dokončan. Manjkajo še fotografije, ki bodo dodajane naknadno. Glej pod Fotografije.
02.03.2006 Vodja Ekspedicije Afrika 06 Milan Pajk nam bo v sredo 15.03.2006 ob 20:00 uri na Livadi predstavil in predaval o dogodkih in doživetjih s potovanja. Prvič z digi projekcijo. Pustimo se presenetiti!

Vabljeni!

25.02.2006 Fotoreportaža Ekspedicija Afrika 2006 je že skoraj končana, čeprav je še vedno v delu. Trenutno si lahko ogledate 137 fotografij, pričakujem pa še prispevke od Janeza in Cvetota, tako, da bomo kmalu blizu številke 200.Ni kaj, fantje so vozili po res nori pokrajini.In zlepa se kaj takega ne bo ponovilo.

20.02.2006 Kar nekaj dogodkov smo imeli v zadnjem času. Predvsem je bil s klubskega stališča zanimiv prejšnji sestanek KLRS, kjer smo se "za pr'mej" zmenili, da bomo nekam šli na izlet. In da si bomo naloge delili! Tako je Aljaž z mojo pomočjo organiziral izlet do poligona ORC 3 krajev - hvala Valterju iz 3k za prijaznost - mu bomo vrnili ob prvi pravi priliki. Tocija sta napisala reportažo, ki je dosegljiva pod Fotografije. Afričani so se zdravi in brez posebnih okvar vrnili iz naj ekspedicije. Svoje vtise bodo posredovali ob prvem našem srečanju na Livadi - zaenkrat ustno. Prezentacija pa bo v roku 1 meseca. Komaj čakamo! Edino Tavžlov Joža se še potika tam nekje doli po Libiji.Tudi njega pričakujemo kmalu. Sicer se pa pripravlja BF Goodrich Challenge - 11.3. nas bo tam kar nekaj Land Roverašov. 
30.01.2006

Nič kaj posebnega se ni dogajalo ta mesec na klubski sceni.Kar 7 članov se je odpravilo v Afriko, nekaj članov se je poskusilo v restavriranju svojih konjičkov, za izlete je zmanjkalo časa in mogoče tudi idej. Saj smo že povsod bili! Kakorkoli, nekaj LR pa vseeno kroži po svetu in nekatere bomo objavili tule:    

Bruce Gould iz Anglije ustanavlja klub za Land Rover Tomb Raider Edition Owner. dečko se pritožuje, da je bil na raznih LR mitingih, in da je videl samo 3-4 TR-je, ki niso iz Anglije. Ne ve pa, da imamo v SLO baje 3! Mu bomo pisali in počakali, na odgovor!

Land Rover je končno dodal G4 Disco3/LR3 paket v "online vehicle configurator". To pomeni, da si lahko na uradni strani LR-ja izberete G4 opremo. Je pa potrebno preveriti, če je v opremo vključen vitel, šnorkel, prtljažnik - sploh v Sloveniji.

Novi Freelander II naj bi imel VOLVOV motor, ki je bil predstavljen prejšnji teden. 3,2 litrski motor, 6 cilindrov, 235 KM in 30 Nm navora naj bi bilo dovolj za nove zahteve Land Roverja. Če bo vgrajen v Freeja bo pokazal čas. Zaenkrat kaže da!

01.01.2006

Preživeli smo še eno burno leto v katerem smo imeli kar nekaj zanimivih aktivnosti. Glavna sprememba v izletih in aktivnostih KLRS se je zgodila lansko jesen, ko si je naš podpredsednik Marjan omislil RR Classic V8, s katerim je odkril do tedaj mu nepoznane strasti in užitke v vožnji. In še jih odkriva. Enega teh zadnjih odkritij si lahko ogledate tukaj...

Zaenkrat pa velja, da bo prvi dogodek v letu 2006 sestanek KLRS in to prvo januarsko sredo. Več na Sestanki! 

S R E Č N O  2 0 0 6!

ARHIV NOVIC

Novice 2005
Novice 2004
Novice 2003
Novice 2002